A változás és ami mögötte van

Hogy néz ki a változás?

A változás mindig belőlünk indul ki. Van valami gondolat a fejünkben, szeretnék valamit elérni, szeretnék valamit máshogy csinálni, vagy épp hatással lenni másokra. Ezt jelképezi az ábrán lévő fej.

Mögöttünk mindig áll egy érzelem. Ezt jelképezi a léghajó. Gondoljunk bele, szeretnék állást változtatni. De miért is? A jelenlegi munkahelyünkön nem érezzük jól magunkat. Esetleg sokat aggódunk, mert nem elegendő a fizetésünk. Szeretnék új dolgokat kipróbálni, mert szeretnénk átélni a sikert, a régi helyünk pedig már nem adja ezt az érzést.

De mi van az érzelmek mögött?

Az a sok mindent, amit eddig átéltünk, megtapasztaltunk, amire emlékszünk vagy esetleg csak a lenyomatai vannak meg bennünk. Ezt jelképezi a(z) (élet)fa.

Ahhoz, hogy változtatni tudjuk, fontos, hogy felismerjük, hogy ilyen vagy hasonló helyzetben már voltunk. Akkor azt léptük hogy, de most mást szeretnék. Ehhez az kell, hogy megismerjük a mozgatórugóinkat, a működési mechanizmusunkat, azt, hogy melyek azok az erők, eszközök, tudás, amit mozgósítani tudunk, hogy elérjük a változást. Ebben tud eszköz lenni a művészetterápia és a csoport ereje.

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top